Autor: Emir Kahrimanović

Novi Sad
20.09.2024.
17:21 > 17:22
Na društvenim mrežama delile su se fotografije i video snimci na kojima se vidi pomor lastavica u Novom Sadu.
  • Još jedan razlog

    20.09.2024 20:51
    Laste
    Laste se hrane u letu, jednostavno tokom evolucije nisu naučili kako da pojedu hranu ako se nalazi ispred njih. Jedini način kao pomoć lastama bi bilo da neko ih uhvati, nasilno otvori kljun i gurne odgovarajuću hranu.
  • Marko

    20.09.2024 20:51
    @Milan
    Milane, nisi u pravu. Ne znam kako si se setio da je zabranjeno hranjenje divljih životinja a da se nisi setio Zakona o dobrobiti životinja, na primer načela iz čl. 4:

    Osnovna načela zaštite dobrobiti životinja jesu:
    1) načelo univerzalnosti bola, koje podrazumeva da životinje mogu da osete bol, patnju, stres, strah i paniku, kao i obavezu čoveka da pored očuvanja vrste brine i o zaštiti života i dobrobiti svake jedinke;
    2) načelo brige o životinjama, koje podrazumeva moralnu obavezu i dužnost čoveka da poštuje životinje i brine o životu i dobrobiti životinja čiji opstanak zavisi neposredno od njega;

    Dakle, naravno da ćeš leti žednom psu dati vodu i da nećeš proći pored mace koju je udario auto misleći o tome da će sledeće godine oni imati potomstvo u tvom dvorištu. Ako ti neko zameri, poduči ga o obavezama svakog čoveka iz Zakona. Podseti ga da i životinje osećaju bol, kao i da su u gradu još nemoćnije od nemoćnog čoveka na ulici.

    Kako je navedeno u jednom od komentara: šteta što građani, a pre njih i nadležne ustanove nisu reagovali i omogućili da makar deo lastavica preživi.
    Uzgred, pošto u gradu nema više krošnji i žbunja, nema ni vrabaca.
    A pošto nema vrabaca, imamo komaraca u višku - komarci su vrapcima i sličnim pticama glavna hrana. Pa misli o komarcima kada izađeš na svoju terasu ili u svoje dvorište.
  • Hahahaaa

    20.09.2024 20:14
    @ne razumem
    Ako si preskočio 1.i 2.razred osnovne škole, a do sada nisi nikada razumeo niti saznao čime i kako se hrane laste, onda nikad nećeš ni razumeti. A šta bi ti, da ih hraniš hlebom i parizerom, sendvičima i majonezom...možda mesom. Hahahaaa.
  • Milan

    20.09.2024 19:22
    "zašto ne na vreme
    Zsto neko ko je upućen u stanje nije objavio kada je počeo kritičan period da treba da im ostavljamo hranu???"

    Zato što je zakonom zabranjeno hranjenje divljih životinja. Pošto taj Zakon niko ne sprovodi, kao što ga niko i ne poštuje, imamo polavu milijarde lutalica svih vrsta... Lako je hraniti macu ili kucu u kvartu, onda se naviknu na hranjenje i onda padne sneg i mi sedimo kući uz klimu i Netfliks a životinje koje se prenamnože skapavaju napolju... Nosi kući pa hrani i brini o nečijem životu!
  • Lejla

    20.09.2024 19:06
    Jadna mala nevina stvorenja.
    Nikome ne smetaju, jedino dobro čine a mi nemamo način da im pomognemo...mi, svemogući, moćni i bez empatije!
  • iguman

    20.09.2024 18:56
    Nema ni vrabaca.
  • ne razumem

    20.09.2024 18:34
    zašto ne na vreme
    Zsto neko ko je upućen u stanje nije objavio kada je počeo kritičan period da treba da im ostavljamo hranu???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna